Verdens beste boller

Evelina skal ha 1. selskap i dag. Tenkte jeg måtte bake litt boller. Det er jo så godt. Denne oppskriften gir fantastiske boller. De blir store som fjell, luftige som skyer. Det tar litt tid å bake de, men hva gjør vel det når resultatet blir så bra??

 

Ingredienser:

1 liter melk
300 g smør
250 g melis
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel

Pynt:
 melisdryss og evt vaniljekrem.

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig. (Jeg pleier å koke opp halvparten av melken og spe med resten for å kjøle den ned.)

Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min. Avkjøl. Sikt over melis før servering.

 

Tips:

Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

Bollene er fine å fryse. Sikt over melis etter at de er tint, slik at de ser delikate og nystekte ut.

 

Boller

Advertisements

august 28, 2010. Stikkord: , , , . Mat.

Legg igjen en kommentar

Be the first to comment!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback URI

%d bloggers like this: